Az egyetlen online tanfolyam, amelyik lépésről lépésre segít megtervezni a humánerőforrás-fejlesztési projektedet, a pályázati kiírás szabályai szerint

Szerinted egy pályázat sikere azon múlik, hogy mennyire vagy szerencsés, vagy azon, hogy vannak-e kapcsolataid? 


Megnyugtatlak: egy pályázat sorsa ennél jóval irányíthatóbb! Ha ismered a projekttervezés lépéseit és a gyakorlatban is alkalmazható módszereket... Ha pontosan tudod, hogyan tervezz projektet, hogy közben végig a pályázati kiírás szabályain maradjon a szemed... Ha már rutinból hozzásimítod a projektet a pályázati kiírás értékelési szempontjaihoz...


... akkor tudni fogod, mit írj a pályázatba ahhoz, hogy a lehető legmagasabb pontszámot megszerezd.

Nem bambulsz órákon át az üres pályázati űrlap fölött arra várva, hogy jöjjön már az ihlet. Nem kémleled mások sikeres pályázatait abban a reményben, hátha akad bennük pár oldalnyi másolnivaló. Magabiztosan ülsz le pályázatot írni, és élvezettel, könnyedén haladsz. Látod, ahogyan szertefoszlik a káosz és sorról sorra összeáll a pályázat, amit a legkönyörtelenebb értékelő is úgy olvas, hogy közben elismerően bólogat.

Jó is lenne, igaz?

Ám a keserű valóság az, hogy ha pályázatírásról van szó, még mindig rengetegen vannak, akik:

 1. 1
  értetlenül, olykor irigykedve fürkészik mások sikereit, a lelkük mélyen arra vágyva, hogy a pályázataikra végre ők is büszkék lehessenek.
 2. 2
  nyögvenyelősen, hitevesztetten, kudarcoktól bénítva írnak meg egy-egy újabb pályázatot.
 3. 3
  legyintve törődnek bele, hogy ez magányos küzdelem, ahol néma csend a válasz a leghangosabb segélykiáltásra is.
 4. 4
  inkább neki se fognak, mert úgy érzik, nincs meg bennük se a tudás, se a tehetség, ami egy jó pályázathoz kellene.

Ha érted, miről beszélek, jó, ha tudod: nem Te vagy tehetségtelen!

A pályázatíró szakma olyan tempóban fejlődik, hogy beleszédülnek még a régi motorosok is. Évek óta dübörög a pályázati túlkínálat. És ahány EU-s támogatási program, annyiféle rendszer, annyiféle elvárás, annyiféle logika.


Te pedig állsz földbe gyökerezve, és nem érted, hogyan kellene sikerre ítélt, zseniális pályázatokat írnod, miközben ezt senki nem tanítja meg neked...


Az én történetem is így kezdődött.


Mert az első kínlódós-próbálkozós évek engem se kímélték. Tizenöt éve friss diplomásként hiába tudtam betéve a projekt ciklus menedzsment tankönyv román, magyar és angol változatait, az elméleti tudásom az első EU-s pályázatnál kínosan elhasalt. 


Egy ideig nyalogattam a sebeimet, aztán sutba vágtam az elméletet és gyűjtögetésbe kezdtem. Nemsokára katonás sorban álltak a mappaimban a mintapályázatok, a nyerteslisták és az összes elérhető pályázatírási útmutató. Megrögzötten figyeltem a sikeres pályázókat és megfogadtam, hogy csak azért is ellesem a titkaikat.


Ahogy megtanultam az elmélet árnyékából előráncigálni a gyakorlatot, jöttek szépen, sorban a kisebb-nagyobb sikerek is.


Egy idő után nem csak pályázatokat írtam, de értékelőként elbíráltam mások EU-s pályázatait. Azóta is ez az új értékelői szemszög a varázsszemüvegem, és ennek köszönhetem az elmúlt tíz év nyertes, közel 25 millió eurónyira rugó, gyakran listaelső pályázatait.


Ebből a tudásból gyúrtam össze a Projekttervezési Mesterkurzust, amelyik fogja a kezed, és lépésről lépésre segít megtervezni a humánerőforrás-fejlesztési projektedet, az éppen aktuális pályázati kiírás szabályai és értékelési szempontjai szerint.

Kinek való ez a tanfolyam?

Humán szolgáltatók

pályázatíróinak

humán szolgáltatók

VEZETŐINEK

HUMÁN SZOLGÁLTATÓK

MUNKATÁRSAINAK

Pont Neked való, ha:

 • egy humán szolgáltató - például oktatási intézmény, önkormányzat, szociális szolgáltató, felnőttképzési intézet - vezetőjeként tudod, hogy a projekttervezésben és a pályázatírásban Te is kulcsszereplő vagy.
 • egy humán szolgáltató munkatársaként visszatérő feladat a projektmunka és ehhez neked (is) kell írni a pályázatokat.
 • tapasztalt pályázatíróként a szakma ismerős, de a humánerőforrás-fejlesztés nem, és tudod, hogy ebbe külön bele kell tanulni.
 • kezdő pályázatíróként arra vágysz, bárcsak valaki emberi nyelven elmondaná végre, hogyan kell profi módon pályázatot írni és projektet tervezni.
 • égnek áll a hajad a dögunalmas elmélettől, amit bármelyik projektmenedzsment tankönyvből elolvashatsz... Neked a gyakorlatban alkalmazható konkrétumok kellenek.

De NE jelentkezz erre a tanfolyamra, ha:

 • rövid távon gondolkodsz, és csak egyetlen egyszerű pályázat megírásához keresed a kapaszkodót (mert ez a tanfolyam ennél sokkal több). 
 • vállalkozó vagy, aki a vállalkozása fejlesztésére pályázna (mert ez a tanfolyam nem üzleti tervezésről, nem vállalkozói pályázatokról szól).
 • nem humánerőforrás-fejlesztési projektek érdekelnek, hanem valami más (mert ezen a tanfolyamon oktatási, képzési, szociális és foglalkoztatási projekteket tervezünk).
 • nem Romániában pályáznál, mert ezen a tanfolyamon romániai pályázati kiírások alapján, romániai tapasztalatokra, mintapályázatokra építve dolgozunk.
 • ha gyakorlásról hallani se akarsz, mert ettől a tanfolyamtól azt várod, hogy végezze el helyetted a "piszkos" munkát. 

Miért válaszd ezt a tanfolyamot?

Időt nyersz vele

Ki mondta, hogy tanulni csak keserves évek és hibák árán lehet!? A Projekttervezési Mesterkurzus megspórolja neked a fölösleges köröket és a lényegre irányítja a figyelmedet.

Kényelmes

Viszlát macera: nincs oda-vissza járkálás egy képzési helyszínre, ezt a tanfolyamot végicsinálhatod pizsamában is, a reggeli kávéd vagy az esti borod mellől.

Hasznos tudást ad

Semmi unalmas elmélet, üres okoskodás, csak azonnal alkalmazható gyakorlati tudás. Konkrét példákkal, sztorikkal, esettanulmányokkal fűszerezve, hogy ne aludj el közben.

Fogja a kezed

Ez a tanfolyam egy sok próbát kiállt módszertan, 15 év pályázatírói és értékelői tapasztalata. Az én saját módszertanom, amit most elleshetsz, úgy, hogy közben még segítek is neked.

Korábban tele voltam kérdésekkel. Nem tudtam, hol kellene kezdeni a projekttervezést, hogy jó legyen. Nem értettem pontosan az alapfogalmakat. Félve gondoltam arra, hogy egyszer majd önállóan kell megírnom egy pályázatot. Ez a tanfolyam tényleg lépésről lépésre végigvisz a folyamaton, úgy, hogy közben érthető és gyakorlatias. Végre összeállt a kép és a tanfolyamnak köszönhetően kezdő pályázatíróként sokkal magabiztosabb vagyok.

oltean fruzsina

pályázatíró

Miért pont velem tanulj?

2005 óta foglalkozom pályázatokkal. Ez alatt volt dolgom állami intézményekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, akiknek az oktatási, képzési, szociális és foglalkoztatási projeketötleteit varázsoltam át nyertes pályázattá. Emellett független pályázati értékelőként részt vettem közel 200 EU-s (HURO CBC és POSDRU) pályázat elbírálásában is, így pontosan tudom, hol hibázik a legtöbb pályázó. És arról is van egy-két sejtésem, hogy egy pályázatban mit keresnek az értékelők. :) Az évek során saját pályázatírási módszertant dolgoztam ki, ami a nyerteslisták élére röpíti a pályázataimat. Sikeres pályázatok írásán kívül csak egy dolgot szeretek jobban: megtanítani Neked, amit én már tudok.

Csodás, de lássuk a konkrétumokat!

Ebbe a tanfolyamba úgy válogattam össze a modulokat, hogy végiggondoltam, mit kell beleírni a különféle humánerőforrás-fejlesztési pályázatokba. Így te mindig azokat a lépéseket járhatod végig, amelyekre az éppen soron levő pályázatodhoz szükség van.


Összesen 3 modulon és 14 leckén át csíszoljuk a projekttervedet és közben egy pillanatra sem tévesztjük szem elől a pályázati kiírásod követelményeit. Nézd csak a menetrendet:

TARTALOMTERVEZŐ MODUL:

 1. 1
  Valaki mondja már meg, hol kezdjem a projekttervezést!
  Megmutatom neked a fókusz-technikát, amivel lefektetheted a projekted négy sarokkövét, és így megszabadulhatsz attól a nyomasztó dilemmától, hogy hol kell egy projekt tervezését elkezdeni.
 2. 2
  Hogyan tervezd meg a projekt célcsoportját?
  Átvilágítjuk a projekted célcsoportját, hogy ne legyen gond arról írni a pályázatba, hogy kik ők, milyenek, mik a problémáik, az igényeik és hogyan fogod őket bevonni a projektbe.
 3. 3
  Szükség van a projektedre?
  Kiderítjük, hogy tényleg szükséges-e a projekted, és ehhez mutatok 8 megbízható adatforrást. Ha pedig nehéz lenne mindezt szavakba önteni, jöjjön egy szövegírási gyakorlat, a kedvenc indokló szövegsablonommal.
 4. 4
  Mik a projekted céljai?
  Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Lássuk, milyen célok vannak, mi a szerepük és hol van köztük a kapcsolat. Ezután már gyerekjáték lesz remekbe szabni a projekted céljait, főleg ha követed a célkitűző gyakorlatomat. 
 5. 5
  Hogyan tervezd meg a projekt tevékenységeit?
  Hat különféle minta alapján megrajzoljuk a projekted ütemtervét, majd fogjuk a precíz tevékenységi terv építőkockáit és összerakjuk belőle a projekted lényegét.
 6. 6
  Eredmények, indikátorok, hatások. Melyik mi és mire való?
  Csatasorba állítjuk az eredményeket, az indikátorokat és a hatásokat, hogy a projekted ne az eresz magasságában lebegjen és az értékelőknek is legyen világos, hogy mit akarsz.

12videó- és hanganyag

8munkafüzet

12segédanyag

ERŐFORRÁSTERVEZŐ MODUL:

 1. 1
  Bevásárlólista a projektedhez
  Megírjuk a projekted bevásárlólistáját, amire biztonsággal ráépítheted a költségvetést, hogy ne a megvalósítás hevében kelljen kapkodni, mert kihagytál valami lényegeset.
 2. 2
  Projektcsapat tervezés 4 lépésben
  Káosz a projektcsapatban? Agyonhajszolt munkatársak? Méltatlanul kifelejtett szerepek? Pontszámgyilkos ajándék fizetések? Kizárt, ha a négy lépéses módszeremmel tervezel!
 3. 3
  Így készíts verhetetlen költségvetést
  Jöhetnek a pénzügyek! Összerakjuk a projekted költségvetését, úgy, hogy kiiktatjuk a 3 leggyakoribb hibalehetőséget és közben figyelünk a pályázati kiírásod összes költségvetési szabályára is.

4videólecke

2munkafüzet

5segédanyag

HALADÓ MODUL:

 1. 1
  Hogyan tervezd meg a projekt menedzsmentjét?
  Megtervezzük a projekted menedzsment tevékenységeit: lesz szó nyomon követésről, menedzsment csapatról, értékelésről, és ha nem tudnád, mire valók ezek, most ez is kiderül.
 2. 2
  Mit tartalmaz egy jó kommunikációs terv?
  Kérdés, hogy miről szóljon a projekted kommunikációs terve? Innen kezdve nem lesz az, mert elmondom, milyen részletekre figyelj, és ha ötletekben szenvednél hiányt, van itt 19.
 3. 3
  Szempontok az elővigyázatos partnerségtervezéshez
  Szembenézünk a hétfejű sárkánnyal: leteszteljük és megtervezzük a partnerséget, de úgy, hogy a partnerek ne csak dísznek legyenek.
 4. 4
  Mi lesz a projekttel a támogatás után?
  Abból a tíz jó gyakorlatból, amit ebben a leckében találsz, garantáltan lesz olyan is, amibe rögtön beleszeretsz. Sőt, segítek neked választani!
 5. 5
  Mihez kezdj a projekt kockázataival?
  Minden projektmegvalósító rémálma: a kockázatok. Leszámolunk mindennel, amivel le lehet, a többire pedig felkészülünk. És ha kell, mindezt beleírhatod a pályázatba is!

3videólecke 

4munkafüzet

13segédanyag

Mindig szkeptikusan viszonyultam a nem kontakt képzésekhez, tanfolyamokhoz - szeretem érezni az oktató, a csoporttársak közelségét. Úgy éreztem, hogy az online világban szétfolyok, hogy egyszerűen ezek nem nekem szólnak. De belépve Ildikó platformjára döbbenten tapasztaltam, hogy hasznos, személyes, vicces, olyan értékes szakmai tudást ad át, ami mögött rengeteg tapasztalat van. Vele öröm tanulni!

nagy tímea-zita

projektmenedzser

Kétségeid vannak? Hadd segítsek:

Hogyan működik a rendelés? Hogyan fizethetek?

Meddig férek hozzá a tanfolyam anyagaihoz?

Kezdő vagyok. Nem lesz ez túl bonyolult nekem?

Mi történik rendelés és fizetés után?

Mi lesz, ha elakadok? Kapok segítséget?

Mennyi időt kell szánnom erre a tanfolyamra?

"Nincs kockázat" garancia

Engem is bántana, ha bánnád a döntésedet! Ezért ha nem vagy elégedett azzal, amit a tanfolyami portálon találsz, a vásárlástól számított 14 napon belül írj egy emailt, hogy nem azt kaptad, amire számítottál, és a tanfolyam teljes árát visszafizetem. Nincs kérdés, nincs harag. Miért vállalom be ezt a garanciát? Mert tudom, hogy ez a tanfolyam nem még egy unalmas másolata a naftalinszagú projektmenedzsment tankönyveknek, hanem a saját, gyakorlatban működő módszertanom. Ha itt nem tanulod meg a projekttervezés és a pályázatírás gyakorlatát, akkor szerintem sehol. 

Nos, én elmondtam mindent...

Te döntesz. 

Én pedig várlak a tanfolyamon és teljesítem, amit ígértem! Már csak egy kérdés maradt: melyik csomagot választod?

Prémium csomag
 • Projekttervezési Mesterkurzus (12 hónap szabad hozzáférés a tanfolyami portálhoz) 
 • Facebook tanulócsoport (kérdezhetsz 2 hónapig)
 • 1 óra online konzultáció (250 lej értékben)
 • HU/RO/EN pályázati szótár és szómagyarázat 
Alapcsomag

Erre a tanfolyamra jelenleg nem lehet jelentkezni, de hamarosan újra nyílnak a kapuk. Ha szeretnéd, hogy elsőként értesítselek, katt és iratkozz fel az várólistára.

Bagoly Ildikó - 2021. Minden jog fenntartva.

Kérdésed van? Írj ide: hello@bagolyildiko.eu. Vagy küldj üzenetet Facebook Messegeren: m.me/bagolyildiko

Adatkezelési tájékoztató - Általános szerződési feltételek