Írj úgy pályázatot, mint egy értékelő!

Az egyetlen online tanfolyam, amelyik lépésről lépésre segít megtervezni a humánerőforrás-fejlesztési projektedet, a pályázati kiírás szabályai szerint

Szerinted egy pályázat sikere azon múlik, hogy mennyire vagy szerencsés, vagy azon, hogy vannak-e kapcsolataid

Megnyugtatlak: egy pályázat sorsa ennél jóval irányíthatóbb!

Ha ismered a projekttervezés lépéseit és a gyakorlatban is alkalmazható módszereket... Ha pontosan tudod, hogyan tervezz projektet, hogy közben végig a pályázati kiírás szabályain maradjon a szemed... Ha már rutinból hozzásimítod a projektet a pályázati kiírás értékelési szempontjaihoz...

... akkor tudni fogod, mit írj a pályázatba ahhoz, hogy a lehető legmagasabb pontszámot megszerezd.

Nem bambulsz órákon át az üres pályázati űrlap fölött arra várva, hogy jöjjön már az ihlet.

Nem kémleled mások sikeres pályázatait abban a reményben, hátha akad bennük pár oldalnyi másolnivaló. 

Magabiztosan ülsz le pályázatot írni, és élvezettel, könnyedén haladsz. Látod, ahogyan szertefoszlik a káosz és sorról sorra összeáll a pályázat, amit a legkönyörtelenebb értékelő is úgy olvas, hogy közben elismerően bólogat.

Jó is lenne, igaz?

Ám a keserű valóság az, hogy ha pályázatírásról van szó, még mindig rengetegen vannak, akik: 

1

értetlenül, olykor picit irigykedve fürkészik mások sikereit, a lelkük mélyen arra vágyva, hogy a pályázataikra végre ők is büszkék lehessenek.

2

nyögvenyelősen, hitevesztetten,  kudarcoktól bénítva írnak meg egy-egy újabb pályázatot, és hiába próbálkoznak, nem szűnik a kényszerérzetük.

3

legyintve törődnek bele, hogy a pályázatírás magányos küzdelem, ahol néma csend a válasz a leghangosabb segélykiáltásra is.

4

inkább neki se kezdenek, mert úgy érzik, nincs meg bennük se a tudás, se a tehetség, se a magabiztosság, ami egy jó pályázat megírásához kellene.

Ha pályázatírás közben éreztél már hasonlókat...

... tudnod kell, hogy nem a Te hibád! Mégis, honnan tudnál hét nyelven beszélő humánerőforrás-fejlesztési pályázatokat írni, ráadásul könnyedén, amikor ezt senki nem tanítja meg neked?


A naftalinszagú projektmenedzsment tankönyvekből, amelyek elméleti magasságokban lebegnek és olyasmivel tömik a fejed, ami a gyakorlatban fölösleges? Az orrod elé tolt nyertes pályázatokból, amelyekbe fogalmad sincs, mi miért került bele? Az általános pályázatíró képzésekről, ahol nem tesznek különbséget útépítési és oktatási pályázat között?


Az elmúlt 15 évben az oktatástól és felnőttképzéstől kezdve a szociális szolgáltatásokon át a mélyszegénységben élők felzárkóztatásáig a humánerőforrás-fejlesztés összes területén írtam sikeres pályázatokat. Némelyiknek a megvalósítását is segítettem szakértőként vagy a menedzsment csapat tagjaként. Sőt, több EU-s támogatási program keretében is voltam pályázati értékelő.


Ebből a gyakorlati tapasztalatból született meg a PROJEKTTERVEZÉSI MESTERKURZUS, az egyetlen online tanfolyam, amelyik lépésről lépésre segít megtervezni a humánerőforrás-fejlesztési projektedet, a pályázati kiírás szabályai szerint. A tanfolyam, melynek alapja a saját projekttervezési és pályázatírási módszertanom, a titkos fűszer benne pedig az értékelői "szemüvegem"...

Kinek való ez a tanfolyam?

HUMÁN SZOLGÁLTATÓK
PÁLYÁZATÍRÓINAK
HUMÁN SZOLGÁLTATÓK
VEZETŐINEK
HUMÁN SZOLGÁLTATÓK
MUNKATÁRSAINAK

Neked való, ha:

 • Egy humán szolgáltató - például oktatási intézmény, önkormányzat, szociális szolgáltató, felnőttképzési intézet - vezetőjeként tudod, hogy a projekttervezésben és a pályázatírásban Te is kulcsszereplő vagy.
 • egy humán szolgáltató munkatársaként visszatérő feladat a projektmunka és ehhez neked (is) kell írni a pályázatokat.
 • tapasztalt pályázatíróként a szakma ismerős, de a humánerőforrás-fejlesztés nem, és tudod, hogy ebbe külön bele kell tanulni.
 • kezdő pályázatíróként arra vágysz, bárcsak valaki emberi nyelven elmondaná végre, hogyan kell profi módon pályázatot írni és projektet tervezni.
 • égnek áll a hajad a dögunalmas elmélettől, amit bármelyik projektmenedzsment tankönyvből elolvashatsz... Neked a gyakorlatban alkalmazható konkrétumok kellenek.

NE jelentkezz, ha:

 • rövid távon gondolkodsz, és csak egyetlen egyszerű pályázat megírásához keresed a kapaszkodót (mert ez a tanfolyam ennél sokkal több). 
 • vállalkozó vagy, aki a vállalkozása fejlesztésére pályázna (mert ez a tanfolyam nem üzleti tervezésről, nem vállalkozói pályázatokról szól).
 • nem humánerőforrás-fejlesztési projektek érdekelnek, hanem valami más (mert ezen a tanfolyamon oktatási, képzési, szociális és foglalkoztatási projekteket tervezünk).
 • nem Romániában pályáznál, mert ezen a tanfolyamon romániai pályázati kiírások alapján, romániai tapasztalatokra, mintapályázatokra építve dolgozunk.
 • ha gyakorlásról hallani se akarsz, mert ettől a tanfolyamtól azt várod, hogy végezze el helyetted a "piszkos" munkát.

Miért válaszd ezt a tanfolyamot?

Időt nyersz vele

Ki mondta, hogy tanulni csak keserves évek és hibák árán lehet!? A Projekttervezési Mesterkurzus megspórolja neked a fölösleges köröket és a lényegre irányítja a figyelmedet.

Kényelmes

Viszlát macera: nincs oda-vissza járkálás egy távoli képzési helyszínre, ezt az online tanfolyamot végicsinálhatod pizsamában is, a reggeli kávéd vagy az esti borod mellől.

Hasznos tudást ad

Semmi unalmas elmélet, üres okoskodás, csak azonnal alkalmazható gyakorlati tudás. Konkrét példákkal, sztorikkal, esettanulmányokkal fűszerezve, hogy ne aludj el közben.

Fogja a kezed

Ez a tanfolyam egy sok próbát kiállt módszertan, 15 év pályázatírói és értékelői tapasztalata. Az én saját módszertanom, amit most elleshetsz, úgy, hogy közben még segítek is neked.

Vélemények a Projekttervezési Mesterkurzusról

Nagy Tímea-Zita

Projektmenedzser

"Vele öröm tanulni!"

Mindig szkeptikusan viszonyultam a nem kontakt képzésekhez, tanfolyamokhoz - szeretem érezni az oktató, a csoporttársak közelségét. Úgy éreztem, hogy az online világban szétfolyok, hogy egyszerűen ezek nem nekem szólnak. De belépve Ildikó platformjára döbbenten tapasztaltam, hogy hasznos, személyes, vicces, olyan értékes szakmai tudást ad át, ami mögött rengeteg tapasztalat van. Vele öröm tanulni!

Oltean Fruzsina

Pályázatíró

"Sokkal magabiztosabb vagyok!"

Korábban tele voltam kérdésekkel. Nem tudtam, hol kellene kezdeni a projekttervezést, hogy jó legyen. Nem értettem pontosan az alapfogalmakat. Félve gondoltam arra, hogy egyszer majd önállóan kell megírnom egy pályázatot. Ez a tanfolyam tényleg lépésről lépésre végigvisz a folyamaton, úgy, hogy közben érthető és gyakorlatias. Végre összeállt a kép és a tanfolyamnak köszönhetően kezdő pályázatíróként sokkal magabiztosabb vagyok.

Ki vagyok én és miért tanulj velem?

Bagoly Ildikó vagyok, humánerőforrás-fejlesztési pályázati tanácsadó és képző.


„Munkaidőm” nagyrészében magas költségvetésű humánerőforrás-fejlesztési pályázatokat írok sikeres romániai humán szolgáltató szervezeteknek, akik a projektjeikkel az erdélyi magyar közösséget (is) szolgálják. Tanfolyamaimon pályázatíróknak és pályázóknak tanítom a saját projekttervezési és pályázatírási munkamódszeremet. Néha külső szakértőként EU-s projektek megvalósítását segítem vagy mások pályázatait bírálom el. Talán a Tiédet is.


Mi motivál a munkámban? Leginkább az, hogy az általam írt nyertes pályázatokkal szerzett közel 25 millió eurónyi EU-s támogatásból megvalósult projektekben 3000+ ember jutott és jut jobb oktatáshoz, szakképesítéshez, munkához vagy szociális szolgáltatáshoz. 

Remek, de lássuk a konkrétumokat!

Ebbe a tanfolyamba úgy válogattam össze a modulokat, hogy végiggondoltam, mit kell beleírni a különféle humánerőforrás-fejlesztési pályázatokba. Így te mindig azokat a lépéseket járhatod végig, amelyekre az éppen soron levő pályázatodhoz szükség van. Összesen 3 modulon és 14 leckén át csiszoljuk a projekttervedet és közben egy pillanatra sem tévesztjük szem elől a pályázati kiírásod követelményeit. 

Mutatom a menetrendet:

1

Valaki mondja már meg, hol kezdjem a projekttervezést!

Megmutatom neked fókusz-technikát, amivel lefektetheted a projekted 4 sarokkövét, így megszabadulsz attól a nyomasztó dilemmától, hogy hol kell egy projekt tervezését elkezdeni.

2

Hogyan tervezd meg a projekt célcsoportját?

Átvilágítjuk a projekted célcsoportját, hogy ne legyen gond arról írni a pályázatba, hogy kik ők, milyenek, mik a problémáik, az igényeik és hogyan fogod őket bevonni a projektbe.

3

Hogyan indokold meg, hogy szükség van a projektedre?

Kiderítjük, tényleg szükséges-e a projekted, és ehhez mutatok 8 megbízható adatforrást. Ha pedig nehéz lenne mindezt szavakba önteni, jöjjön egy szövegírási gyakorlat, a kedvenc indokló szövegsablonommal.

4

Mik a projekted céljai?

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Lássuk, milyen célok vannak, mi a szerepük és hol van köztük a kapcsolat. Ezután már gyerekjáték lesz remekbe szabni a projekted céljait, főleg ha követed a célkitűző gyakorlatomat. 

5

Hogyan tervezd meg a projekt tevékenységeit?

Hat különféle minta alapján megrajzoljuk a projekted ütemtervét, majd fogjuk a precíz tevékenységi terv építőkockáit és összerakjuk belőle a projekted lényegét.

6

Eredmények, indikátorok, hatások. Melyik mi és mire való?

Csatasorba állítjuk az eredményeket, az indikátorokat és a hatásokat, hogy a projekted ne az eresz magasságában lebegjen és az értékelőknek is legyen világos, hogy mit akarsz.

7

Bevásárlólista a projektedhez

Megírjuk a projekted bevásárlólistáját, amire biztonsággal ráépítheted a költségvetést, hogy ne a megvalósítás hevében kelljen kapkodni, mert kihagytál valami lényegeset.

8

Projektcsapat tervezés 4 lépésben

Káosz a projektcsapatban? Agyonhajszolt munkatársak? Méltatlanul kifelejtett szerepek? Pontszámgyilkos ajándék fizetések? Kizárt, ha a négy lépéses módszeremmel tervezel!

9

Így készíts verhetetlen költségvetést

Jöhetnek a pénzügyek! Összerakjuk a projekted költségvetését, úgy, hogy kiiktatjuk a 3 leggyakoribb hibalehetőséget és közben figyelünk a pályázati kiírásod összes költségvetési szabályára is.

10

Hogyan tervezd meg a projekt menedzsmentjét?

Megtervezzük a projekted menedzsment tevékenységeit: lesz szó nyomon követésről, menedzsment csapatról, értékelésről, és ha nem tudnád, mire valók ezek, most ez is kiderül.

11

Mit tartalmaz egy jó kommunikációs terv?

Kérdés, hogy miről szóljon a projekted kommunikációs terve? Innen kezdve nem lesz az, mert elmondom, milyen részletekre figyelj, és ha ötletekben szenvednél hiányt, van itt 19.

12

Szempontok az elővigyázatos partnerségtervezéshez

Szembenézünk a hétfejű sárkánnyal: leteszteljük és megtervezzük a partnerséget, de úgy, hogy a partnerek ne csak dísznek legyenek.

13

Mi lesz a projekttel a támogatás után?

Abból a tíz jó gyakorlatból, amit ebben a leckében találsz, garantáltan lesz olyan is, amibe rögtön beleszeretsz. Sőt, segítek neked választani!

14

Mihez kezdj a projekt kockázataival?

Minden projektmegvalósító rémálma: a kockázatok. Leszámolunk mindennel, amivel le lehet, a többire pedig felkészülünk. És ha kell, mindezt beleírhatod a pályázatba is!

Mit vár rád a tanfolyami portálon?

18

Videólecke

14

Munkalap

33

Segédanyag

13

Extra hanganyag

Kétségeid vannak? Hadd segítsek:

Hogyan működik a rendelés? Hogyan fizethetek?

Az oldal alján kattintasz az "Ezt kérem!" gombra. Innen a megrendelő oldalunkra jutsz, ahol kipipálod, hogy elfogadod az adatkezelési tájékoztatót és az általános szerződési feltételeket, majd megadod a regisztrációhoz szükséges adatokat.

A "Megrendelem" gomb lenyomása után a rendszerünk regisztrálja a megrendelést, Téged pedig átirányít a PlatiOnline román nyelvű fizetési oldalára, ahol megadod a számlázási adatokat és a bankkártyáddal biztonságosan fizetsz.

A PlatiOnline felületén elsőként megjelenik egy összesítő a kiválasztott csomag megnevezésével és árával.

A "Folytatom" ("Continua") gombra kattintva megadod a számlázáshoz szükséges adatokat, a következők szerint: 

 1. Kapcsolati adatok (Date de contact): e-mail cím, telefonszám. 
 2. Számlázási adatok (Informatii facturare): vezetéknév, családnév, számlázási cím, illetve amennyiben jogi személyként vásárolsz, pipáld be a "Compania" opciót és add meg a jogi személy megnevezését és adószámát is.
 3. Postázási adatok (Detalii livrare comanda): mivel ez egy online tanfolyam, ezeket az adatmezőket NEM KELL kitöltened.

A Folytatom ("Continua") gomb megnyomásával továbblépsz a fizetéshez, ahol meg kell adnod a bankkártyád adatait és jóváhagyod (az Autorizeaza>> gombbal) a kifizetést.

Ha kérdésed van vagy nem értesz valamit, írj a hello@bagolyildiko.eu címre és segítünk.

Meddig férek hozzá a tanfolyam anyagaihoz?

A tanfolyami portálhoz a regisztrációtól számítva 1 évig tudsz hozzáférni. Amíg a regisztrációd érvényes, bármikor beléphetsz a platformra és újra elvégezheted a tanfolyamot, ha éppen egy új projekt megtervezéséhez kellene egy kis segítség. A videók kivételével tanfolyamhoz tartozó összes anyagot letöltheted (a videóleckék átiratát és audió változatát is!), hogy a regisztrációd lejárta után is tudd használni őket.

Kezdő vagyok. Nem lesz ez túl bonyolult nekem?

Ezt a tanfolyamot úgy állítottam össze, hogy akkor is a segítségedre legyen, ha most még kezdő vagy. A legtöbb leckét úgy építettem fel, hogy alapozással kezdünk és azt egészítik ki a haladóbb részletek. Ha valami mégis bonyolultnak tűnik, kérdezhetsz a Facebook-csoportban és segítek. Arra mindenképpen szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ezt a tanfolyamot akkor érdemes megvenned, ha nem akarsz leragadni alapszinten, hanem fejlődni szeretnél, mert így tudod kihozni belőle a legtöbbet. Tehát nem gond, ha kezdő vagy, de legyen tervben, hogy bonyolultabb pályázatokhoz is meg akarsz tanulni projektet tervezni.

Mi történik rendelés és fizetés után?

Rendelés és fizetés után a PlatiOnline automatikus értesítést küld neked arról, hogy az átutalás ellenőrzése folyamatban van. Sikeres fizetést követően legkésőbb 1 munkanapon belül a rendelésnél megadott email címedre egy értesítést küldünk a sikeres vásárlásról és elküldjük benne a felhasználói fiókodba való belépéshez szükséges adatokat (felhasználónév, jelszó), melyekkel belépve automatikusan a megvásárolt tanfolyam központi oldalára kerülsz. Ha a belépésnél technikai jellegű gondjaid adódnának írj a hello@bagolyildiko.eu címre és segítünk megoldani.

Mi lesz, ha elakadok? Kapok segítséget?

A tanfolyam mellé most tagság is jár egy zárt Facebook-csoportba, ahol a regisztrációtól számított 1 éven át a segítségemet kérheted, ha elakadtál vagy kérdésed van a leckékkel kapcsolatban. Ha egyéb (pl. technikai) gondjaid adódnának, írhatsz a hello@bagolyildiko.eu címre. A tanfolyam anyagai közt találsz egy bevezető modult is, ahol válaszoltam a leggyakoribb felhasználói kérdésekre és pontosan leírtam mindent, amit a portál használatával kapcsolatban tudnod kell.

Mennyi időt kell szánnom erre a tanfolyamra?

A bevezető modul bejegyésein kívül a tanfolyamban van 14 lecke. A leckék többsége videóanyagra épül, a videóanyagok teljes hossza 8 és fél óra. A leckék egy részéhez írásos bejegyzés (is) tartozik, és minden lecke mellé gyakorlatot is kapsz. Így egy lecke átlagos időigénye 1,5-2 óra gyakorlással együtt, ami mindösszesen nagyjából 25 óra. Ez egy átlagos érték. A te tanulási stílusod, tempód és körülményeid függvényében lehet több is és kevesebb is.

"Nincs kockázat" garancia

Nem szeretném, ha megbánnád a döntésedet! Ezért ha nem vagy elégedett azzal, amit a tanfolyami portálon találsz, a vásárlástól számított 30 napon belül írj egy emailt, hogy nem azt kaptad, amire számítottál, és a tanfolyam teljes árát visszafizetem. Nincs kérdés, nincs harag.


Miért vállalom be ezt a garanciát? Mert tudom, hogy ez a tanfolyam nem még egy unalmas másolata a naftalinszagú projektmenedzsment tankönyveknek, hanem a saját, gyakorlatban működő módszertanom. Ha itt nem tanulod meg a projekttervezés és a pályázatírás gyakorlatát, akkor szerintem sehol. 

Erre a tanfolyamra jelenleg nem lehet jelentkezni, de hamarosan újra nyílnak a kapuk. Ha szeretnéd, hogy elsőként értesítselek, katt az alábbi gombra és iratkozz fel a várólistára.


Kérdésed van?

Írj ide: hello@bagolyildiko.eu. Vagy küldj üzenetet Facebook Messegeren: m.me/bagolyildiko.eu.

Bagoly Ildikó - 2021. Minden jog fenntartva. - Adatkezelési tájékoztató - Általános szerződési feltételek